Logotyp
Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Projektgruppen gör sig redo för verksamhetsstart!

Snart städas sporthallarna och personalen gör sig redo för full aktivitet! Skärtorsdagen är här och innan vi går på påskledigt kommer här en rapport om nuläget:

Husdel 1 (sporthallarna) har provats av, linjer har målats på golven och de sista listerna har kommit på plats. Nu pågår de sista finputsningarna invändigt; golv poleras och de sista sakerna plockas ur för att sedan påbörja städningen. I början av maj får Kultur och fritid nycklarna!

I husdel 2 (mittendelen) pågår installationer för fullt på plan 3, 4 och 5. Innerväggar pågår på plan 5 och en del kompletterande väggskärmar kommer upp på plan 1. Armaturer har monterats i korridoren i del 2 och ställningen kommer att plockas ner för att sedan påbörja arbete med de andra konstverken. I scenkonstlokalen monteras fortfarande smidet i taket. Panel har monterats på del 2 och nu återstår bara lite på den östra sidan på både del 2 och 3.

I husdel 3 (ishallsdelen) har undertak börjat monteras och målaren håller på att avsluta momentet med flam- och lackskydd av limträet.

Vidare håller kylmaskinen på att driftsättas, montaget av solcellerna pågår och utvändigt har det lagts asfalt utanför del 1 samtidigt som kantsten och justering av markytor pågår utanför del 2 och 3.

Projektgruppen från Kultur och fritid (se bild) arbetar för fullt med att sätta rutiner för att öppna sporthallsdelen från maj. Skyltprogram, utrustning och organisationsplanering är andra fokusområden som arbetas med just nu. Andra stora frågor är prissättningen av våra nya lokaler, möbler/inredning i mellandelen och ljud/ljusteknik i scenkonstutrustningen.

Den första konstnärliga gestaltningen, Juri Markkulas Ivor to Ebon, är färdigställd och besiktigad. Det pågår intensiv planering för hängningen av CIKs konstkollektion med en bredd från måleri till fotografi, skulptur och ljusinstallation.

När det kommer till scenrummet ligger fokus på att titta ut en konsertflygel och backline (grunduppsättning med förstärkare/instrument o dyl.) för scenen. Övrig teknik är under kontroll. Det planeras också stolsnumrering som ska vara så tydlig och enkel som möjligt är. Till allt detta tar vi hjälp av eliten inom alla områden, för att säkerställa bästa och effektivaste lösningarna.

Vi kan också avslöja att det finns en grov skiss på hur invigningen kan tänkas bli samt datum för detta. Exakt datum berättar vi om så fort beslut är taget. Till dess:

Glad påsk!

/Knivsta Kultur och fritid genom Lena Malmborg, kommunikationsansvarig.