Logotyp
Sporthall A i maj 2019

Sporthall A i maj 2019

Första träningen i CIK har ägt rum!

Den första etappen av Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) är nu klar! Den 2 maj fick Knivsta Kultur och fritid tillgång till sporthallsdelen och föreningslivet invigde lokalerna den 13 maj genom att premiärträna i sporthall A. Det var innebandyföreningen SK Vide som fick den stora äran. En stor milstolpe för Knivstas föreningsliv!

Maj-juli blir en ”uppvärmningsperiod”där CIKs personal lär känna lokalerna och får möjlighet att sätta rutiner, för att sedan kör igång ordentligt efter sommaren och semestern”, säger Lena Malmborg, kommunikationsansvarig på Knivsta Kultur och fritid.

Gemensamt ansvar för CIK har fritidschef Carina Nordlander tillsammans med kulturchef Kristina Hadziresic. De hälsar att den nyfikne som bara vill titta in i CIK, får vänta lite till, närmare bestämt till senhösten 2019. Säkerheten måste gå först, och då läktarna i sporthallarna ännu inte är öppna finns inte tillräckligt med utrymningsvägar för att kunna bedriva annan verksamhet än förenings- och skolverksamhet.

CIK öppnas därför upp för publika arrangemang först när mittendelen är klar vilket beräknas bli i november-december. För stående terminsbokningar kan man se rutiner och vilken ansökan man ska använda på kommunens hemsida knivsta.se, ”Uppleva och göra” och sedan välja ”Boka lokal”. För ströbokningar kan man kontakta oss direkt genom att mejla till bokning.cik@knivsta.se.

Beträffande konsten så meddelar Jon Hulander, kommunens kulturstrateg, att ett av de fyra gestaltningsverken nu är klara: Juri Markkulas ”Ivor to Ebon” – en konstvägg som även har en akustikdämpande funktion. Två till verk uppförs nu och beräknas vara klara innan sommaren. Planering för tillgängliggörande av konsten i CIK pågår genom pedagogiskt material, och konstkollektionen av tavlor och skulptur för CIK är snart klar. Fundamenten för konsten mot järnvägen är gjutna och plattor har lagts ut på entrétorget.

Byggchef Peter Höijer på HMB rapporterar följande:

I del 2 har vi börjat med konstgolvet samt kommit halvvägs med montaget av konsten i luftrummet. Smidesmontaget är på väg att avslutas i scenkonstlokalen samtidigt som vissa installationer kommit igång därinne tillsammans med våra byggnationer av ”ljudväggar”.

I övrigt så pågår installationer av el, rör, vent, sprinkler och styr samtidigt som undertak, golvläggning, plattsättning och golvslipning rullar vidare.

I restaurangen har kökskåpor kommit på plats och nästa yrkesgrupp som ska in där är kyl- och frysrumsmontörer.

Stommontörerna monterar kompletterande räckesbalkar samt väggar vi inte kunnat stänga igen förrän nu.

Vi har fortsatt våra byggnationer av innervägg och färdigställt vissa ytskikt.

I del 3 har vi fortsatt montera isolering, diffussionsspärr och skivor till klimatväggarna runt ispisten. Undertaksskivor har monterats i ishallen och installationer av ventkanaler pågår. Kylmaskinen är driftsatt.

Utvändigt har vi lagt plattor, satt kantsten, justerat ytor inför asfaltsläggning samt förberett planteringar utanför del 2 och 3. Vidare har plåtslagare och solcellsmontörer fortsatt sina arbeten.

Vi vill passa på och tacka alla som sa hej till oss på perrongen morgonen den 16 maj samt till alla som kom och lyssnade och tittade på marknaden den 18 maj – vilken dag! Dagen visade prov på hur bra det kan bli när idrott och kultur möts, när hela Kultur och fritid samarbetar med föreningslivet. Under dagen hade vi ca 150 barn och vuxna medverkande på scen. En dag full av inspiration och hopp!

/Knivsta Kultur och fritid

Bild på huset tagen från tåget

Bild på huset tagen från tåget.

Sporthall B i maj 2019

Sporthall B i maj 2019

Korridoren vid omklädningsrummen utanför sporthall A

Korridoren vid omklädningsrummen utanför sporthall A

Huset sett från hälsohuset

Huset sett från Hälsohuset.

Konstväggen på plan två är klar

Konstväggen på plan två är klar.

Susannes Vollmers golv

Susanne Vollmers golv.