Logotyp
Bild

Kommunskylten har kommit upp på fasaden som vätter mot Hälsohuset.

En månad kvar till inflytt

Med bara en månad kvar till inflytt i CIK måste följande fråga ställas till cheferna för CIK, Kristina Hadziresic och Carina Nordlander (kulturchef respektive fritidschef):

Hur känns det en månad före inflytt? 

”Roligt, spännande, kreativt och helt galet. Det är svårt att riktigt förstå att vi efter så många års planerande och byggande nu är så nära att inviga detta fantastiska och efterlängtade hus."

Det arbetas på många konkreta detaljer såsom framtagandet av rutiner inom flera områden. Inredning och inköp av material och utrustning pågår löpande. Kultur- och fritidskontoret har hälsat sin nyaste medarbetare välkommen. Hon heter Sumaiya Syeda och kommer jobba som koordinator för alla evenemang som ska planeras in framförallt på scenen framöver. En närmare presentation av henne kommer så småningom. Planering av invigningshelgen och en ungdomsfest är också aktuella fokus just nu.

Vad hoppas cheferna för CIK på under 2020 i CIK?

Under 2020 kommer vi fokusera på att möjliggöra för många att komma till CIK för att vara verka och växa. Vi hoppas att vi får ett stort besöksantal till alla de arrangemang som vi hoppas ska erbjudas i huset. CIK är öppen en mötesplats för Knivstas invånare och vi hoppas att alla ska känna att de vill komma till oss och att CIK blir en självklar del i knivstabornas liv."

Platschef Peter Höijer berättar att de under de gångna veckorna besiktat foajén så att den nu kan börja användas. Det pågår provningar och driftsättningar i resterande ytor av del 2 samtidigt som lister, kök, speglar mm kommit på plats.

I scenkonsten är scengolvet är färdigbyggt och vi har istället återupptagit arbeten med väggarna eftersom installationerna i dem är färdiga. Det är dock fortfarande fullt upp med installation av scenteknik ifrån teknikbryggor mm. I kampsporten har ridåvägg och utrustning monterats."

Skyltar har satts upp.I del 3 har man förberett för golvläggning så långt det är möjligt samt byggt klart en del innerväggar. Ventilation har fortsatt med sina installationer. Utvändigt har panel satts runt skärmtak och det har lagts asfalt i anslutning till foajén.

Ja, ni hör – det är fullt ös ända fram till invigning den 7-8 december. Program släpps inom kort!

Receptionen vid huvudentrén börjar bli klar

Receptionen vid huvudentrén börjar bli klar

Scenen sett från rad nio.

Scenen sett från rad nio.

Restaurang Kvarnen

Restaurang Kvarnen

Kampsportlokal med kontrastmarkering av Susanne Vollmer.

Kampsportlokal med kontrastmarkering av Susanne Vollmer.

Gradängen i scenkonstlokalen med 280 sittplatser

Gradängen i scenkonstlokalen med 280 sittplatser