Logotyp

Nu är Knivsta Centrum för idrott och kultur invigt!

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Nu börjar den riktiga resan – två av tre delar är färdigbyggda och verksamhet i mellandelen är igång

Under helgen besökte närmare 5000 personer Knivsta Centrum för idrott och kultur, och responsen från besökarna var väldigt positiv. ”Det känns som vårt hus!” fick vi höra, och det är nog det finaste betyg vi kan få. Att vända sig till målgruppen ”alla” är en utmaning, men känslan är att vi faktiskt lyckades. Programmet innehöll en bred mix av idrott och kultur, spontant och organiserat, nybörjare och professionell – precis vad vi vill att CIK ska vara.

I foajén inleddes lördagen med stor invigningsceremoni där kommunens fritids- och kulturchef presenterade de olika talarna som bestod av; kulturstrateg, som berättade lite om husets konst, ungdomsrepresentant, kommundirektören, Knivsta Föreningsråd, arkitekter, Kommunfastigheter samt kommunstyrelsens ordförande.Som avslutning spelade Kulturskolans elever Knivstafanfaren till rytmisk gymnastik av Alva Svennbeck, svenska mästarinna 2019. I foajén finns även två föreningspentryn där det såldes fika hela dagen. 

Bilden föreställer invigningsceremonin av CIK

Många ville "prova på"

I sporthall B fanns möjlighet att prova på både handboll, innebandy och en hinderbana, och i sporthall A pågick matcher hela lördagen och söndagen, som i pauserna fick besök av både sambatåg (Samba S:t Olof) och juniorlandslaget i cheerleading; Excaliburs Uppsala flickorna. I kampsportslokalerna erbjöd föreningar prova på i judo, karate och boxning, och under söndagen pågick en stor Lucia-cup i judo. På scenen var det barnföreställning med Gåspennan och därefter Kulturskolans julshow.

Konstnärerna till de platsbyggda konstverken var på plats och kommunens kulturstrateg Jon Hulander höll i konstvisningar som närmare 200 personer tog del av. I en lampbyggarworkshop bjöds alla besökare in att tillsammans bygga en lampa, och den unga fotografen Carl Södergård ställde ut Knivstabilder. 

Bilden föreställer invigningsceremonin av CIK

Fullspäckat kvällsprogram

Kvällsprogrammet innehöll körmusik, stand up, flygelinvigning, teater och så spelade arkitekten tillsammans med akustiker och AV-tekniker. Mellan låtarna berättade de om scenkonstlokalens möjligheter. Även kultur- och fritidschef Lena Larsson intervjuades av konferencier Pelle Nordlander och kvällen toppades med festliga toner av kören Team Knivsta under ledning av Kristina Gissler. 

Bilden föreställer invigningsceremonin av CIK

Festligheterna fortsatte även på söndagen

Under söndagen var det brunchkonsert med Canilla Enskär i restuarangen och därefter spelades operasagan Hans och Greta inför en fullsatt salong. Föreställningen var avslutningen på ett samverkansprojekt mellan Operagruppen och kommunen. Konstformen opera har fått ta plats i kommunhuset under hela hösten genom öppna repetitioner, och nu var det äntligen dags att visa slutresultatet. Fantastiskt kul med så många nya opera-åhörare! Konsertkarusellen med sångkvintetten Riltons vänner avslutade söndagen med en ljuvlig konsert med musik av Beppe Wolgers. 

Bilden föreställer invigningsceremonin av CIK

Vi kan konstatera att en mötesplats som Knivsta Centrum för idrott och kultur saknats, men nu börjar en ny resa där kommunen har en öppen mötesplats där alla kan vara, verka och växa tillsammans. Vi har denna helg på nära håll fått se att det vi tror på är sant:  När idrott och kultur mötas skapas berikande upplevelser!

Nu kör vi!
Hälsningar från medarbetarna på Kultur- och fritidskontoret

Bilden föreställer invigningsceremonin av CIK