Logotyp

Information med anledning av coronavirusets spridning.

Knivsta Centrum för idrott och kultur följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Huset är öppet men med begränsade aktiviteter och stor försiktighet. Vi kommer inom kort att gå ut med mer information efter måndagens presskonferens med förslaget att sänka gränsen för allmänna sammankomster till åtta personer.

Att tänka på när du besöker CIK

Det är just nu viktigare än någonsin att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Knivsta Centrum för idrott och kultur är öppet men har ställt in eller flyttat fram många aktiviteter och evenemang. Läs mer under fliken "Händer på CIK".

På CIK kan det förekomma flera aktiviteter samtidigt, och det är därför av största vikt att de gemensamma ytorna används på ett klokt sätt. Vi ber dig som besökare att hålla minst 1,5 meters avstånd till andra.

När det gäller hygien har vi ökade städrutiner, och ställer ut handsprit för att undvika smittspridning.

Använd huvudentrén - men tänk på att vid kö eller om många kommer på samma gång så behöver vi ta ansvar för att hålla avstånd.

Varje förening/arrangör ansvarar för att reglerna följs och att vi tillsammans hjälps åt.

Undvik att vara många i omklädningsrum.

Om du väljer att ha pentryförsäljning - sprid gärna ut den på fler platser för att undvika köer och trängsel.

Vi har under rådande omständigheter en del utmaningar och frustration över att läktare är stängda, med engagerade föräldrar som gärna vill se sina aktiva barn. När det gäller idrottsverksamheterna på CIK följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tillåter maximalt 50 personer i samma lokal. Det innebär att när utövare, tränare och personal uppgår till 50 personer så är läktare stängda.

Länsstyrelsen Uppsala har fattat ett lokalt beslut om att publikgränsen på max 50 personer kommer att fortsätta gälla i Uppsala län fram till 17 november. Bakgrunden är det allvarliga smittspridningsläget i vår region.

Var uppmärksam på tidiga symtom på infektion som påminner om förkylning och influensa. Vid minsta symtom ska du hålla dig hemma och inte besöka CIK. Tänk på att tvätta händerna ofta för att undvika att sprida smitta. Är du symtomfri är du varmt välkommen!

Evenemang och sammankomster

Regeringen har tills vidare stoppat allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer i hela Sverige. Under fliken "Händer på CIK" ser du vilka evenemang som äger rum och hur de är corona-anpassade. Vi uppdaterar löpande.

Biljettköpare kommer att informeras via e-post från aktuell biljettaktör.

För idrottsevenemang, se respektive arrangerande förenings hemsida.

Hur påverkas arrangörer som hyr in sig i våra lokaler?

Varje enskild arrangör får i dagsläget själv bestämma om ett evenemang ska köras som planerat eller ställas in. Vi undersöker självklart möjligheten att boka om evenemanget till datum längre fram i tiden och uppdaterar samtliga kanaler när så är gjort.

CIK har möjlighet att erbjuda arrangörer att streama sina evenemang från scenen samt också genomföra sina evenemang med begränsad publik.

Vi är generellt öppna för kreativa lösningar för att hålla kulturlivet igång. Hör av dig till scenkonstkoordinatior sumaiya.syeda@knivsta.se om du vill komma i kontakt och presentera din idé.

För aktuell information, se Händer på CIK eller arrangerande förenings hemsida.

Restaurang Kvarnen på CIK

Restaurangen har noggranna rutiner kring hygien och städning.

Telefonnummer direkt till restaurangen vid eventuella frågor: 073-781 53 39.

Håll dig uppdaterad här: https://greatplate.se/restaurang-kvarnen.htmllänk till annan webbplats

Vi ber er att hålla ut och ha tålamod

Vi hoppas att ni - besökare, arrangörer, artister och samarbetspartners, har förståelse och tålamod i denna situation. I nuläget förändras saker varje dag och vi arbetar hela tiden med att hantera denna oförutsedda omställning i våra verksamheter.

Läs mer om hur kommunen arbetar med och hanterar coronaviruset: https://knivsta.se/politik-och-organisation/nyheter-och-pressinformation/aktuella-fragor/coronaviruset-covid-19länk till annan webbplats