Logotyp

Konstnär Elisabeth Henriksson

KonstEko -
en utställningsserie på temat hållbarhet

KonstEko heter utställningsserien som just nu pågår i Knivsta Centrum för idrott och kultur. Syftet med projektet är att gagna kulturlivet i Knivsta med omnejd och låta konst och vetenskap mötas. Olika konstnärer visar sina verk och under utställningsperioden kommer digitala föreläsningar publiceras med ekologisk hållbarhet som tema.

I lokalen Stjärnvalvet på plan 2 pågår just nu den första delen av tre i utställningsserien KonstEko. Fem konstnärer ställer ut sina verk på temat hållbarhet. Initiativtagaren och den lokala konstnären Anette Wixner berättar om tanken med utställningsserien:

- Jag vill gagna det lokala konstnärslivet och ge en möjlighet för allmänheten att utforska samspelet mellan vetenskap och konst. Nya dörrar kan öppnas när vi får en inblick i hur vetenskaplig forskning fungerar och både frågeställningar och svar kan nå djupare i vårt medvetande genom konstnärliga uttryck, säger Anette Wixner.

Utställningen är öppen när huset håller öppet. Lokalen Stjärnvalvet är luftig och det är lätt att hålla avstånd till eventuella andra besökare. Det finns en tryckt broschyr på plats där besökaren kan läsa om konstverken och konstnärerna.

Följ utställningen och lyssna på föreläsningar digitalt

Du kan också följa utställningen digitalt. De föreläsningar som ingår i projektet läggs upp på kommunens Youtubekanal och spellistan "Konst i Knivsta". Där lägger vi också upp filmer i form av presentationer av konstnärerna och annat rörligt material från utställningen.

Första föreläsningen är publicerad och utgörs av Mariette Manktelows ”Sju älskade sommarblommor- botanik och kulturhistoria”. Torsdagen den 26 november är det dags för nästa föreläsning.

- Det är ju en fördel att kunna ta del av utställningen digitalt för dem som varken har möjlighet eller vill göra ett fysiskt besök. Dessutom kan man ju också lyssna på föreläsningarna flera gånger och när man själv vill det. Håll utkik på CIKs webbplats och kommunens Youtubekanal! säger Anette Wixner.

Här kan du ta del av det filmade materialet kring KonstEko. Länk till annan webbplats.

 

KonstEko utgörs av tre separata utställningar där vi får stifta bekantskap med konstnärer, träffa forskare och prova kreativt skapande. Projektet är ett samarbete mellan konstnären Anette Wixner, Knivsta kommun och Upplandsbygd, vilket delvis finansieras av EU-medel.

Del 1: 14 november 2020 – 13 december 2020

Del 2: 16 januari 2021 -14 februari 2021

Del 3: 27 februari 2021 - 28 mars 2021


Bild

Konstverk av Leicy Olsborn Björby