Logotyp

Kulturliv i CIK

CIK är fullt av kulturverksamhet, både av kommunen själv men också av andra arrangörer som verkar i huset. Varje vardag finns personal tillgänglig för frågor. 

Bild

Höstens kurser på CIK

Sångkurs - förbättra din ton

 • Kursstart: 3 september kl 19.30-20.25. 
  Om kursen: På kursen gör vi strukturerade sångövningar där vi jobbar med en god ansats på tonen
  rörlighet i rösten – att sjunga koloraturer/snabba tonföljder en god resonans / resonansbalans förmågan att hålla ut fraser och toner balanserade övergångar mellan registren i rösten omfång – uppåt och neråt
  dynamisk kontroll – möjlighet att sjunga starkare (crescendo) och svagare (diminuendo).
  Kursen görs i masterclassform – dvs vi sjunger övningarna en och en och utvecklas både av att sjunga själva och att lyssna på varandra.
 • Läs mer om kursen, kurslitteraturen och kursledaren på https://petravalman.se/tjanster/sangovningar-forbattra-din-ton/länk till annan webbplats Sista anmälningsdag är 15 augusti 2020. Du anmäler dig till alla 13 tillfällen.
 • Jag vill anmäla mig!länk till annan webbplats
Andningskurs affisch

Andningskurs

 • Kursstart: 3 september kl 17.30-18.25.
 • Om kursen: På den här kursen gör vi andningsövningar. Vi lär oss om kroppens andningsmuskulatur. Vi lär oss att andas på flera olika sätt, dvs att aktivera olika muskler vid olika typer av andning. Vi låter vår kropp andas på olika sätt. Vi stärker och stretchar andningsmuskulaturen. Vi tränar in- och utandningsmuskulaturen. Vi gör övningar för bröstkorgsmuskulaturen och bukflankmuskulaturen. Kursen Andning – träna din andning främjar en elastisk och flexibel andningsfunktion.
 • Läs mer om kursen, kurslitteraturen och kursledaren på https://petravalman.se/tjanster/andning-trana-din-andning/länk till annan webbplats. Sista anmälningsdag är 15 augusti 2020. Du anmäler dig till alla höstens 13 tillfällen direkt.
 • Jag vill anmäla mig!länk till annan webbplats
Andningskurs affisch

ONE VOICE - röst och rörelse

 • Kursstart: 3 september kl 18.30-19.25.
 • Om kursen: Röstkurs. För dig som vill utforska och utveckla din sceniska röst. På kursen ONE VOICE röst- och rörelse leker vi med rösten - i både tal och sång. Vi börjar grundläggande med rörelseövningar där andning och "alignment" (kroppen i linje) är i fokus. Sedan bygger vi på och gör komplexare övningar allteftersom.
 • Läs mer på https://petravalman.se/tjanster/one-voice-rost-och-rorelse/länk till annan webbplats Anmälan till sensus i länken nedan. Sista anmälningsdag 15 augusti 2020. Du anmäler dig till alla 13 tillfällen under hösten 2020.
 • Jag vill anmäla mig!länk till annan webbplats
Andningskurs affisch

Kontakt

Vill du verka inom kultur i Knivsta Centrum för idrott och kultur? Tveka inte att höra av dig till kommunens kulturchef som ansvarar för kulturverksamheten i huset: Kristina Hadziresic.