Logotyp

B-hallen blir vaccinationscentral

I Knivsta kommun kommer Region Uppsala att använda B-hallen i Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) för att vaccinera allmänheten.

Bild

Det är Region Uppsala som sköter vaccinationerna mot covid-19. Har du allmänna frågor om vaccinationen? Besök Region Uppsalas sida om vaccination mot covid-19 på 1177.se Länk till annan webbplats. eller ring det nationella upplysningsnumret 113 13.

Vaccinerna levereras löpande och i flera omgångar till regionen. Tillgången till vaccin avgör hur snabbt det går att erbjuda vaccinationen till dig som bor här.

Vaccination mot covid-19 är kostnadsfri för alla.

Ingången till vaccineringen hittar du till höger om huvudentrén till CIK. Under tider som vaccinering pågår är dörren tydligt skyltad och personal från region Uppsala finns på plats utanför huset.

Parkering finns till vänster om huvudentrén. P-skiva används vid parkering.

Erika Marjamaa Nilsson, avdelningschef på Region Uppsala svarar på 4 snabba

Hur får man tid för vaccinering

När vi nu är i fas två så kommer alla att få en kallelse hemskickad till sig. Det har ibland varit lite problem med att breven inte har kommit fram. Har du möjlighet så går det att gå in på 1177.se för att se om du har en bokad tid. Ni som har sms påminnelse kommer att få en sådan också.

Kan jag ändra eller avboka min tid?

Du kan ändra din tid, men det behöver du göra på ett speciellt telefonnummer. Vi kan inte ändra tid här inne i lokalen utan det måste du ringa till tidsbokningen och göra.

Om jag känner mig osäker, var vänder jag mig med frågor?

Handlar det om att du är orolig för någon sjukdom du har eller din sjukdomshistoria, då rekommenderar vi att du tar kontakt med din behandlande läkare. Du kan också gå in och läsa på regionens hemsida. Vi tänker att när du kommer hit har du bestämt dig för att du vill ha din vaccination. Vi har tyvärr inte så myckat tid att prata då vi har ett pressat schema för att kunna vaccinera så många som möjligt under den här perioden.

Vad händer om jag missar min tid?

Om du missar din tid, bokar vi av tiden och skickar ut en ny kallelse. Du blir inte betalningsskyldig om du missar din tid.