KONSTEN I HUSET

Ett nav för den offentliga konsten

Knivsta Centrum för idrott och kultur är ett nav för den offentliga konsten i Knivsta. Det är Knivstas största satsning på konst hittills och bidrar starkt till kulturens närvaro i huset.

 

Här finns fyra stora konstnärliga gestaltningar och en konstkollektion bestående av 26 verk från kommunens konstsamling. Mer om konsten på CIK och hur arbetet gick till finns att läsa i Konstkatalogen.

Konstsamlingen

I korridorer och mötesrum på alla våningsplan i CIK finns delar av kommunens konstsamling utställd i en permanent kollektion av konst. Samtliga verk har köpts in under tiden som CIK byggts och totalt visas 26 konstverk av lokala, regionala, nationella och internationella konstnärer i olika tekniker.

Aktuell konst under våren

 

Sandbergs galleri

Under sommaren 2023 arbetade konstnären Isa Winter Maxe med en ny graffitimural i ishallen. Verket består till stor del av motiv och tankar från Knivstaungdomar som konstnären haft workshops och dialog med.

 

Isa Winter Maxe är baserad i Stockholm och ingår i graffitikollektivet Juntan. Verket finns att beskåda på ishallens läktare från färdigställandet och ett år framåt.

 

 

Stjärnvalvet

Färgstarkt – Leif Eriksson

17 januari – 11 februari

 

Färgstarkt är den lokala konstnären Leif Erikssons fjärde utställning, och den andra i ordningen på Knivsta Centrum för idrott och kultur. Leif målar och hämtar sin inspiration från skärgården och landsbygden i Knivsta. I utställningen är temat färgstarka abstrakta målningar med ett budskap som tolkas av betraktaren. Tavlorna är målade med akryl på canvasduk och många av målningarna är uppbyggda med sand och strukturmassa.

 

Leif är bosatt och verksam på sin gård i Vassunda. Han har vuxit upp på gården och har under många år arbetat som ledare inom IT branschen internationellt.

 

Den 21 januari mellan kl. 15.00 och 17.00 är du varmt välkommen på vernissage och titta på konsten, byta några ord med konstnären och lyssna till Knivsta kammarkör.

 

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring konsten i huset?

Jon Hulander

Kulturstrateg

018-347000 jon.hulander@knivsta.se