KONSTEN I HUSET

Ett nav för den offentliga konsten

Knivsta Centrum för idrott och kultur är ett nav för den offentliga konsten i Knivsta. Det är Knivstas största satsning på konst hittills och bidrar starkt till kulturens närvaro i huset.

 

Här finns fyra stora konstnärliga gestaltningar och en konstkollektion bestående av 26 verk från kommunens konstsamling. Mer om konsten på CIK och hur arbetet gick till finns att läsa i Konstkatalogen.

Konstsamlingen

I korridorer och mötesrum på alla våningsplan i CIK finns delar av kommunens konstsamling utställd i en permanent kollektion av konst. Samtliga verk har köpts in under tiden som CIK byggts och totalt visas 26 konstverk av lokala, regionala, nationella och internationella konstnärer i olika tekniker.

Tillfällig konst under 2023

 

Sandbergs galleri

Under sommaren 2023 arbetade konstnären Isa Winter Maxe med en ny graffitimural i ishallen. Verket består till stor del av motiv och tankar från Knivstaungdomar som konstnären haft workshops och dialog med.

 

Isa Winter Maxe är baserad i Stockholm och ingår i graffitikollektivet Juntan. Verket finns att beskåda på ishallens läktare från färdigställandet och ett år framåt.

 

 

Stjärnvalvet

I Stjärnvalvet sker korta tillfälliga utställningar under året. Information om dessa hittar du under evenemang.

 

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring konsten i huset?

Jon Hulander

Kulturstrateg

018-347000 jon.hulander@knivsta.se