VANLIGA FRÅGOR

Vad kan man göra i CIK?

I CIK finns ett stort utbud av aktiviteter. Du kan träna i någon av de två stora sporthallarna, åka skridskor i ishallen eller utöva kampsport i kampsportslokalen. I scenkonstlokalen kan du delta i föreläsningar, gå på teater eller uppleva en konsert och i Stjärnvalvet finns chans att se konstutställningar. På bottenplan finns även möjligheten att äta en god lunch eller ta en fika. Husets arkitektur och storlek inbjuder även till att se sig omkring och upptäcka nya platser att slå sig ner en stund i.

 

Det finns även en mängd olika lokaler för uthyrning. Hur aktiv du vill vara i CIK bestämmer du själv, men det ska finnas goda förutsättningar till att spontant kunna delta i kultur- och/eller fritidsaktiviteter.

 

 

När blev anläggningen klar?

Båda sporthallarna blev klara i maj 2019.

 

Mellandelen med lokaler för scenkonst, kampsport, restaurangdel och kontorsplan blev klara i oktober 2019. Den 11 november flyttade kultur- och fritidskontoret in och den 2 december öppnade vi för allmänheten. Invigningen ägde rum den 7-8 december 2019 och hade under helgen 5000 besökare.

 

Ishallen blev klar i april 2020.

 

 

Vad kostar det att hyra ishallen?

Pris för varje lokal hittar du under boka lokal.

 

Se information om samtliga lokaler här

 

 

Vad är passivhus?

Enkelt uttryckt är passivhus ett mycket energisnålt hus där man minimerar behovet av köpt energi och maximerar intaget av ”gratisenergi”. Huset byggs huvudsakligen i trä. Namnet grundar sig på principen att ett hus passivt värms upp genom att man tar tillvara på värme från människor, elektriska apparater, instrålad sol samt återvunnen värme i ventilationssystemen.

 

Värmeförluster minimeras genom god planering och noggrant genomförande med bra isolering, en kompakt form på byggnaden och ett tätt och välisolerat klimatskal. Läs mer om passivhus här på Kommunfastigheters hemsida.

 

Till kommunfastigheters webbplats

 

 

Behöver man parkeringsskiva för att parkera utanför CIK?

Ja, man behöver en parkeringsskiva. Om du saknar skiva kan du hämta en vid Informationen direkt innanför huvudentrén.

 

 

Hur många parkeringsplatser finns det?

Det finns cirka 100 parkeringsplatser.

 

 

Hur många sittplatser finns det på de olika läktarna?

Det finns plats för 300 personer i ishallen, 300 i sporthall A och 398 personer i scenkonstlokalen.

 

 

Vad består fasaden av för träslag?

Den underhållsfria fasaden består av klinkbyggd träpanel av värmebehandlad och brandimpregnerad furu.

 

 

Jag vill börja på en idrott eller aktivitet på CIK, hur anmäler jag mig?

Du behöver ta kontakt med en förening som bedriver verksamhet för den sport eller aktivitet du är intresserad av. Under föreningsbyrån i menyn hittar du till Knivstas föreningar.

 

Knivstas föreningar

 

 

Varför finns scenkonst och sporthall i samma byggnad?

Vi ser många vinster i att låta kultur och idrott mötas under samma tak, inte minst för alla spännande möten som kan och kommer att ske. Då behovet i kommunen finns av både sporthallar, isyta och en bra lokal för evenemang känns det logiskt, rätt och ekonomiskt hållbart att bygga allt under samma tak.

Jon Hulander

Kulturstrateg

018-347000 jon.hulander@knivsta.se
Gabriel Gleiss

Scenansvarig

018-34 74 14 gabriel.gleiss@knivsta.se
Johan Siamsson

Anläggningsansvarig

018-347041 johan.siamsson@knivsta.se