GESTALTNINGARNA

Fyra stora konstnärliga gestaltningar

 

120 konstnärer ansökte om att få skapa konst till Knivsta Centrum för idrott och kultur. Av dessa valdes slutligen fyra ut och tilldelades varsitt gestaltningsuppdrag, Liva Isakson Lundin, Juri Markkula, Susanne Vollmer och Cecilia Ömalm.

 

Konstkonsult i konstprojektet var Karin Lindh och projektledare från Knivsta kommun Jon Hulander. Mer om de konstnärliga gestaltningarna finns att läsa i Konstkatalogen som även kan hämtas i Informationen på CIK.

1.

Liva Isakson Lundin, Stockholm, har gestaltat luftrummet i foajén på plan två med sitt verk Moves. 100 meter bandstål kränger och vrids runt sig själv och flexar åt byggnadens alla riktningar och verksamheter.

 

2.

Juri Markkula, Visby, har skapat konstverket Ivor to Ebon i korridoren på plan 2. Det är en 600 kvm stor målning/trärelief som tonar i 70 nyansskiftningar från ofärgat till svart. Verket är också en akustikvägg som bidrar till ljudmiljön i korridoren.

 

3.

Susanne Vollmer, Stockholm, har i golvkonstverket Ett användbart foajégolv, fångat idrott, kultur och knivstaberättelser i olika mönster och figurer. Golvet sträcker sig över stora delar av plan 2 och är uppfört i tekniken terrazzo.

 

4.

Cecilia Ömalm, Stockholm, har skapat konstverket Halvlek för entrétorget utanför huset. Det består av två infärgade betongskulpturer, en bandyklubba med boll och en pensel med färg.