Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Hockeymorsa, hockeyfarsa

27 oktober, 19:00 - 20:30

150 kr – 325 kr

 

En romantisk komedi på hemmaplan 

Tidiga morgnar i en kall ishall – kanske inte de bästa förutsättningarna för en spirande romans, men det är just här, på läktaren, denna romantiska komedi utspelar sig.

Björn och Frida är två rätt ensamma singelföräldrar. Men under barnens hockeyträning möts de och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda. Passion och våld kolliderar i denna gripande föreställning om kärlek – både till varandra och till vår älskade sport; ishockeyn.

Hockeymorsa, hockeyfarsa är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till ”Top Ten Plays of The Year” i Canada och har spelats flitigt i både Canada och i USA.

Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern. På Riksteatern regisserade han senast föreställningen Vänninan.

På scen ser vi Philip Lithner och Stina Nordberg. Philip är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Dramaten, Shakespearfabriken och Masthuggsteatern. Philip har medverkat i en mängd filmer och tv-serier och är just nu aktuell i Norrbottensteatern uppsättning av Fanny och Alexander.
Stina Nordberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare synts som skådespelare på bland annat Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala stadsteater och Romateatern. Hon medverkade i Riksteaterns föreställning Åååå snälla följ mig <3><3><3>.

Medverkande
Philip Lithner
Stina Nordberg
Konstnärligt team
Av Michael Melski
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostymdesign: Nina Fransson
Översättare: Joakim Sten
Dramaturg: Jani Lohikari
Maskdesign: Anna Olofson
Ljusdesign: Oscar Tuominen
Ljuddesign: Roberg Gejskog
Teaterförlag: Nordiska ApS (www.nordiska.dk)
Producent
Riksteatern

Detaljer

Datum:
27 oktober
Tid:
19:00 - 20:30
Kostnad:
150 kr – 325 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018 - 34 70 00
Visa Plats-webbplats