Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Soppköket: Filmkväll ”Tigrar” av Ronnie Sandahl

15 september, 2022, 17:30 - 21:30

100kr

 

I höst drar vi igång Soppköket på CIK för dig som är nyfiken på olika slags kultur och vill äta gott i sällskap med andra.

Tigrar är en film av Guldbaggebelönade regissören Ronnie Sandahl om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen – med livet som insats. Läs mer om filmen nedan.

Denna torsdag visas filmen Tigrar som följs av ett samtal med Lena Lindén och Sumaiya Syeda om filmens tema: press och psykisk ohälsa, och om hur detta behandlas i filmen.

Kvällens soppa: Currydoftande kycklingsoppa (vegetariskt alternativ finns).

Program
17.30 öppnar Soppköket i restaurang Kvarnen
18.30 filmen startar i scenlokalen (ca 2 tim lång)
20.40 samtalet startar på scen

Biljettpris
100 kr inkl. soppa, hembakt bröd samt te eller kaffe

 

Om filmen Tigrar

När det inte längre handlar om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen – med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

Ronnie Sandahl (f. 1984) är manusförfattare och regissör med bakgrund som journalist på Aftonbladet. Sedan den Guldbaggebelönade långfilmsdebuten Svenskjävel (2015) har Ronnie arbetat med en trilogi om idrott och psykologi: förutom egenregisserade Tigrar skrev han också manus till Borg (2017) samt det kommande amerikanska gymnastikdramat Perfect (inspelning 2021) som regisseras av Olivia Wilde och nyligen såldes till Searight Pictures.

Om Soppköket

På torsdagskvällar kan du värma dig med en ångande mustig soppa med hembakt bröd för att sedan se och diskutera en bra film, gå en guidad konstvandring i huset, möta konstnärer i deras utställning där de berättar och samtalar om sin konst eller varför inte lyssna på ett rockigt bluesband eller nyskapande och rutinerad folkmusik med Väsen Duo? Soppköket är mat för alla sinnen!

Köp biljett

Detaljer

Datum:
15 september, 2022
Tid:
17:30 - 21:30
Kostnad:
100kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Knivsta Kommun