Laddar Evenemang

Alla Evenemang

Tidernas toner – Tre spelar två

11 november, 19:00 - 20:00

Under denna konsert av serien Tidernas toner presenteras musik av Ludwig van Beethoven och Antonin Dvorak med en pianotrio från Sinfonietta Viginti. Pianotrion består av en violinist, en cellist och en pianist och ger mycket solistiskt utrymme för de enskilda musikerna. Välkomna till en högtidsstund med musik av två av musikhistoriens giganter.

Ludwig van Beethoven (1770-1827), född i Bonn i Tyskland, förknippas nog mest med sina symfonier och pianoverk men skrev hela tio stycken konserter för pianotrio. Hans opus 1, dvs det han själv ansåg var den officiella starten på sin bana som kompositör, var just för en pianotrio och skrevs 1795 när Beethoven var 25 år gammal.

Antonin Dvorak (1841-1903) föddes utanför Prag och ses som en av Tjeckiens främste tonsättare genom tiderna (i hård konkurrens med Smetana). Efter ett antal år där komponerandet fick ske på fritiden blev han kompositör på heltid vid 35 års ålder efter att ha fått ett stort statsstipendium. Dvorak är tydligt inspirerad av slavisk folkmusik i sina verk, men gjorde under några år då han bodde i New York musik inspirerad av amerikansk kultur.

Kl 18:15 ges en introduktion till konserten med Greger Fellin.

 

Biljettpriser

Ordinarie: 195 kr.
Paketbiljett: 400 kr. I paketbiljetten ingår entré till alla tre konserterna i serien Tidernas toner.

Köp biljett

Detaljer

Datum:
11 november
Tid:
19:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175
+ Google Map
View Plats Website

Arrangörer

Verbafon
Knivsta Kommun