Träffa Lennart Runnding 20-21 maj kl.10-11

Fotoutställningen 300 ögonblick från Knivsta visar en kommun i förändring. En plats som utvecklats och förfinats av generationer knivstabor som ändrat, rivit, sparat och bevarat, byggt och gestaltat. Platser har skapats, av människor, som i sin tur skapat händelser – på platser, med människor. Vi ser ett kretslopp av interaktion mellan platser, människor och händelser som format Knivsta genom historien.

Utställningen består av ett urval från Lennart Runndings bildsamling. Lennart Runnding, brevbäraren som övergick från att dela ut till att samla in. Han arbetade hela sitt yrkesliv på posten i Knivsta vilket har gjort honom bekant med både platser och människor i hela kommunen. Bildsamlandet började runt 2015, egentligen lite av en slump. Han fick en förfrågan om att scanna in och digitalisera fotoalbum med bilder från Knivsta. Och sen kom det mer, och mer och mer. Samlingen har nu passerat 25000 bilder och filer och den växer för varje vecka med allt ifrån analoga fotografier från dödsbon till bilder publicerade i sociala medier.

 

Helgen 20 – 21 maj kl. 10.00 – 11.00 finns Lennart Runnding på plats i Stjärnvalvet på CIK för att svara på frågor om hans imponerande bildsamling.