Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Julkonsert med Pernilla Andersson

27 november, 2022, 17:00 - 18:00

190kr – 275kr


Jultraditionen fortsätter! Pernilla Andersson åker på turné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Förvänta dig stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat. 

”Vintersånger från Garbo”, både album och turné blev en omedelbar succé som numera återkommer varje år. Förutom låtarna från albumet varvar Pernilla med sin uppväxts julpärlor av Cornelis och Yngve Stoor, och berättar mellan låtarna om allt från att förlora människor man älskar till den där nyårsaftonen då 80-talets ”It-pryl”, Fonduegrytan, satte eld på hela middagsbordet.
På scen har hon med sig Fredrik Rönnqvist, gitarrer.

– En riktigt bra kväll har publiken både skrattat, gråtit och fått med sig en känsla av att det var en stund bara för oss som var där, säger Pernilla om julkonserten.

”Hjärtskärande vackert, om livets smärtpunkter och glädjestunder” Kristianstadsbladet

”Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt” – GP ++++

DN: ++++

Uppsala Nya Tidning: ++++

 

Om Pernilla Andersson:
2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien. Motiveringen löd: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Hon är en av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivetiketten Sheriff Records. Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan prata för sig själva. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch.

Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Driver skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Julkonserten med Pernilla Andersson avslutar Advent på CIK. Håll utkik efter hela programmet på cik.knivsta.se

Biljettpriser
Ordinarie: 275 kr
Studerande/ Under 25 år: 190 kr

Köp biljett

Detaljer

Datum:
27 november, 2022
Tid:
17:00 - 18:00
Kostnad:
190kr – 275kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018 - 34 70 00
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Kommun