Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kebaben på Skäret

5 mars, 2023, 19:00 - 21:30

100 kr – 325 kr

Snabbmat, grannar och stammisar – en komedi med extra allt.

Remi (Özz Nûjen) och hans brorsdotter Alex (Parwin Hoseinia) driver tillsammans Kungsskärets Kebab, en populär snabbmatsrestaurang i ett nybyggt lyxområde. Kebaben är en naturlig samlingspunkt, en plats att bara slinka in på och träffa likasinnade. Ett litet smultronställe där alla vet vad du heter och har koll på om du ska ha stark eller mild sås. Allt är frid och fröjd – ända tills det inte är det. Den hemtrevliga känslan lockar nämligen inte bara de områdets invånare, utan även andra kunder. Och plötsligt tycker de boende att en kebabrestaurang i huset är en mycket dålig idé.

– Historien kan tyckas otrolig, men den bygger på en helt autentisk händelse, vilket verkligen triggade mig att ta mig an pjäsen. Jag bor själv i ett område där det är tydligt vad som ”passar in” och inte. Till en början kan man fnissa lite åt det: lite matos kan väl inte spela någon roll? Men sådana här situationer kan lätt spåra ur helt. Det är som om människans innersta rovdjur kommer ut när det handlar om deras bostadsområde. Idag ska bostaden spegla ens personlighet och då får ingenting störa den bilden. Texten är en riktig fullträff, den är baserad på en verklig händelse och verkligen rolig. Jag älskar de många knasiga figurerna vi kommer att få träffa!, säger regissören Anna Novovic.

Förutom Özz Nüjen och Parwin Hoseinia möter vi Arina Katchinskaia, Caroline Rauf och Christoffer Rigeblad, som bjuder på ett stort galleri av karaktärer som besöker restaurangen.
Kebaben på skäret är en nyskriven pjäs av Alma Kirlic, som nyligen gjorde stor succé på Uppsala Stadsteater med ”Kul med en kvinna” och ljuddramat ”Den sista festen”.

2 timmar 30 minuter (inklusive 20 min pauser)

I samarbete med Malmö Stadsteater, Region Uppsala och Visit Knivsta

Köp biljett

Detaljer

Datum:
5 mars, 2023
Tid:
19:00 - 21:30
Kostnad:
100 kr – 325 kr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

CIK
Parkvägen 31A
Knivsta, 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018-34 76 44
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Riksteaterförening
E-post
eva@trifiden.se