Logotyp

 

September 2021


Ett lekfullt och annorlunda äventyr med mycket sång och musik om Annabell Olsson, på spaning efter trollkarlen som förvandlade sig till ett glas lemonad och drack upp sig själv. Efter 700 år, när sagan väcks till liv, är förtrollningen kanske äntligen på väg att brytas… Filmen är baserad på Lennart Hellsings populära karaktärer och verser om bland andra Krakel Spektakel, Opsis Kalopsis och Kusin Vitamin.

Familjefilm är en anpassad filmupplevelse för dig med småbarn, där både den minsta och de lite större småbarnen kan följa med. Du kan ta med barnvagnen in i salongen och där inne är det lite ljusare än vanligt under filmen.

Tid: 14.30
Biljettpris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: Barntillåten

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Glasäpplet

Premiären är här men saker försvinner, stämningen förvärras när några skådespelare virvlar in vid fel tid medan andra glömmer sina repliker, samtliga går in och ut genom fel dörrar. Till sist börjar alla tappa kontroll och tålamod. Regissören blir tvungen att hoppa in och styra upp arbetet. Det blir riktigt kaos innan den andra akten har börjat. Kanske måste hela föreställningen ställas in?

Knivsta Riksteaterförening och Teater Crea (fd Tyst Teater) presenterar: "Rampfeber", farsartad komedi på talad svenska och på teckenspråk.

Tid: 26 september 19:00
Biljettpris: 250 kr
Scenpass: 200 kr
Barn och ungdom: 150 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)
Arrangör: Knivsta Riksteaterförening i samarbete med Visit Knivsta


boka biljett Länk till annan webbplats.

 

Musiken från Pippi, Emil och andra välkända Astrid Lindgren-berättelser framförs i jazztappning av Sarah Riedel och hennes band. En familjekonsert med något för alla!

Tid: Datum meddelas inom kort!
Målgrupp: Hela familjen
Biljettpris: 75 kr/vuxen, 50 kr/barn eller 200 kr/ familj (max 2 vuxna och 3 barn)
Arrangör: Kultur och fritid

 


Oktober 2021

 

Tidernas toner är en konsert och en tidsresa som presenterar en världspremiär, en unik sammansättning av instrument samt ett verk av JS Bach som aldrig tidigare hörts i Sverige!

Dirigent: Greger Fellin
Musiker: Sinfonietta Viginti med musiker ur Kungliga hovkapellet och Stockholms filharmonikerna.
Konsertmästare: Jan Stigmer
Konferencier: Mats Wehlin

När covid-19 lamslog världen under 2020 lyckades det inte sätta stopp för skaparlusten hos dirigenten och musikern Greger Fellin. Därför får vi nu höra världspremiären av hans konsert Fragments of Being, komponerad under pandemins värsta framfart. Den hyllade fagottisten Sebastian Stevensson är solist i denna konsert som visar upp en helt unik kombination med fagott, vibrafon och stråkorkester.

Konsertprogram:

Från Holbergs tid/Holberg svit, Edvard Grieg (1843-1907), 21 minuter.

Fragments of Being (uruppförande), Greger Fellin (1962-), 17 minuter.
Solist: Sebastian Stevensson, fagott, Anders Holdar, vibrafon.

Konsert för fagott och stråkar i C-dur (BWV1053), Johann Sebastian Bach (1685-1750), 20 minuter
Solist: Sebastian Stevensson, fagott

Tid: Konserten börjar kl 19.00. Kl 18.15 inför konserten är du välkommen till Stjärnvalvet för att lyssna på ett samtal mellan Sebastian Stevensson, Mats Wehlin och Greger Fellin.
Biljettpris: 150 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)

Konserten arrangeras med stöd av Kulturrådet.

boka BILJETT Länk till annan webbplats.


BeatUs plays the Beatles

Tillsammans med Sveriges bästa Beatlestolkare firar vi 60-årsjubiléet av världens största bands tillkomst. BeatUs är bandet som består av Robert Wells fantastiska musiker som ni annars brukar se och höra i Rhapsody in rock.

Den 17 augusti 1960 ägde en spelning rum på Indra Club i Hamburg. Fem unga grabbar från Liverpool hade kommit dit. Tre av de var John Lennon, George Harrison och Paul McCartney, de övriga var Stuart Sutcliffe som avled 1962 och Pete Best som fick lämna gruppen 1962 och ersattes av Ringo Starr.

De hade visserligen spelat en del tidigare under namn som bland annat The Quarrymen men det här var den allra första spelningen under namnet Beatles.

Vi ville givetvis också fira detta unika jubileum Beatles 60 år, på vårt lilla sätt. Föreläsningar, utställning och konsert planerades och bokades in till den 10 oktober 2020. Sedan kom som bekant ett “litet virus” och satte stopp för alltihop. Det blev vare sig någon festival i Hamburg eller ett jubileum på det nybyggda CIK (Centrum för idrott och kultur) i Knivsta ,där vårt evenemang skulle ägt rum.

Men skam den som ger sig. Världens största band är lite för bra för att inte fira även om det nu blir Beatles 61 år istället och i ett mindre format än det tidigare var tänkt.
Den 2 oktober 2021 gör vi ett nytt försök och eftersom originalet av förklarliga skäl inte kan närvara bjuder vi på det näst bästa som finns när det gäller Beatles musik.

För att Beatles fantastiska musik ska kunna föras över till och nå även kommande generationer har vi kring det här evenemanget skapat ett samarbete med Knivsta Kulturskola. Beatles är ett tema som inkluderas i musikundervisningen under september månad och elever från Knivsta Kulturskola kommer att vara förband till BeatUs

18.00 Weather or not, Knifetown Orchestra och kören Preens från Knivsta kulturskola

19.30 BeatUs plays the Beatles

Insläpp från 17.30

Arrangör: Sigtuna Scen & Teater
I samarbete med : Knivsta Kulturskola och Visit Knivsta

Tid: 18.00
Biljettpris: 325 kr (inklusive serviceavgifter)

Vi gör allt för att du ska känna dig trygg och säker vid våra evenemang och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Eventuella ändringar gällande våra evenemang på grund av regering och/eller myndigheters beslut meddelas direkt till biljettköparna, på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

boka BILJETT Länk till annan webbplats.

Jönssonligan är tillbaka! Efter en misslyckad kupp får Sickan skaka galler och när han släpps ut har kumpanerna blivit hederliga. Brottsförmedlaren Anita ger honom ett knivigt uppdrag men då kommer han att behöva hjälp av sitt gamla gäng. I denna nyinspelning av Jönssonligan ser du uppskattade skådespelare som Henrik Dorsin David Sundin, Anders Johansson och Hedde Stjernfeldt.

Tid: 10.00
Pris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: från 7 år

Barnvagnsfilm är en anpassad filmupplevelse för dig och din bebis, med dämpat ljud och ljusare i salongen. Du får självklart ta med barnvagnen in i salongen. Joller är välkommet och här kan föräldralediga ses och uppleva en film med sina minsta.

Från vilken ålder gäller barnvagnsbio?
Barnvagnsfilm utgår från filmens åldersgränser. Vill du exempelvis ta med äldre barn på filmen beror det på filmens åldergräns.

 • Filmen är barntillåten eller från 7 år
  Bebisar upp till 2 år får följa med gratis på barnvagnsbio. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
 • Filmen är från 11 eller 15 år
  Bebisar upp till 1 år får följa med gratis på en film med 11 eller 15-årsgräns. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
  Viktigt att tänka på är att ett barn som är under 11 år inte kan följa med på en filmvisning med 15-års åldersgräns även om målsman är med.

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kampsportlokalen

Cristina Taube med Pelle Olssons orkester är ett litet storband med massor av rutin med en lysande sångerska i täten. Bandet återupplivar klassisk jazz och dansant swing från de glada 30-50-talen med flera stora och kända hits. Inget slår högre än när ett helt 8-mannaband räknar in första låten. Det är bara åka med och dansa loss!

Från 17.30 inleds kvällen med god mat och dryck i Restaurang Kvarnen på CIK för de som väljer middagspaket.

Kl 19 går en instruktör igenom grunderna i bugg, fox och cha-cha och därefter fortsätter vi in i en härlig danskväll! Bandet spelar i tre set om 50 minuter och i pauserna finns fika till försäljning.

Tid: 19.00-22.00

Dansbiljett
75 kr
Dansbiljett med middagspaket 1
Fläskfilé, kantarellsås & potatisgratäng samt kolsyrat vatten, kaffe & kaka
205 kr
Dansbiljett med middagspaket 2
Fläskfilé, kantarellsås & potatisgratäng samt vin eller öl, kaffe & kaka
260 kr
Vegetariskt alternativ är:
Wellington med rödvinssås & stekt potatis

Eventuella allergier meddelas:
bokning@knivsta.se


Arrangör: Knivsta kommun


Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

Familjefilm är en anpassad filmupplevelse för dig med småbarn, där både den minsta och de lite större småbarnen kan följa med. Du kan ta med barnvagnen in i salongen och där inne är det lite ljusare än vanligt under filmen.

Tid: 14.30
Biljettpris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: Barntillåten

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tonåringarna Eddie och Amber växer upp i en irländsk småstad under 1990-talet. Hela skolan misstänker att de är gay och varje dag är en kamp för överlevnad. När de bestämmer sig för att bli ihop på låtsas förändras allt. Men snart inser de att en påhittad relation kan vara minst lika komplicerad som en äkta … ”Dating Amber” är en kritikerhyllad dramakomedi med lika delar humor, hjärta och hjärna.

Tid: 10.00
Pris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: från 7 år

Barnvagnsfilm är en anpassad filmupplevelse för dig och din bebis, med dämpat ljud och ljusare i salongen. Du får självklart ta med barnvagnen in i salongen. Joller är välkommet och här kan föräldralediga ses och uppleva en film med sina minsta.

Från vilken ålder gäller barnvagnsbio?
Barnvagnsfilm utgår från filmens åldersgränser. Vill du exempelvis ta med äldre barn på filmen beror det på filmens åldergräns.

 • Filmen är barntillåten eller från 7 år
  Bebisar upp till 2 år får följa med gratis på barnvagnsbio. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
 • Filmen är från 11 eller 15 år
  Bebisar upp till 1 år får följa med gratis på en film med 11 eller 15-årsgräns. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
  Viktigt att tänka på är att ett barn som är under 11 år inte kan följa med på en filmvisning med 15-års åldersgräns även om målsman är med.

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kampsportlokalen

Fräscha upp dina folkdanskunskaper och ta en svängom ackompanjerad av Knivsta Folkdanslags musiker. Kvällen bjuder på allmän dans, uppvisning och trevlig fika.

Tid: 18.00
Biljettpris: Information om biljettförsäljning kommer inom kort.
Arrangör: Knivsta kommun

Efter att ha gjort succé över hela världen som tecknade tv-favoriter tog småkrypen klivet över till bioduken 2014 med ”Småkryp – Långfilmen”, som sågs av hela fem miljoner biobesökare i 50 länder och av alla 200 franska produktioner detta år blev den tredje mest inkomstbringande utomlands. "Småkryp 2: Äventyr i Karibien " inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av på en äventyrlig resa för att finna den lilla telningen… Filmen har ingen talad dialog och passar därför all publik!

Familjefilm är en anpassad filmupplevelse för dig med småbarn, där både den minsta och de lite större småbarnen kan följa med. Du kan ta med barnvagnen in i salongen och där inne är det lite ljusare än vanligt under filmen.

Tid: 10.00
Biljettpris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: Barntillåten

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Idolartisten, Talangdeltagaren och Melodifestivalvinnaren Tusse uppträder live på stora scenen i CIK. Kvällen inleds med lokala artister som värmer upp publiken.

boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid:
Förband: 19.30
Tusse: 21.00

Biljettpris:
Vuxen: 350 kr
Vuxen, sidobalkong med begränsad sikt: 175 kr
Barn upp till 13 år: 200 kr
Barn upp till 13 år, sidobalkong med begränsad sikt: 100 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)


Kampsportlokalen


November 2021

 

Den före detta fotbollsspelaren berättar om sitt liv i en inspirerande föreläsning. Han lyckades mot alla odds och kastade ändå bort sin talang. Kom och hör honom berätta!

Tid: 15.00
Biljettpris: 12-19 år kostnadsfritt, 20-25 år 100 kr, 26 år och uppåt 200 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)

Här bokar du som är 12-19 år biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här bokar du som är 20 år eller äldre biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kampsportlokalen

Jesus återvänder till jorden. Han är här för att observera oss – och dricka gin. Bakom fönstret på baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi.
Rollen som berättaren kräver en stark och direkt förmedlare, en person med magisk publikkontakt och en förmåga att hantera såväl humor som djup. Riksteatern är därför mycket glada över att åter igen välkomna Özz Nûjen till Riksteatern. Senast gjorde Özz stor succé med Özz Nûjen är Rikard III.

Tid: 19:00
Biljettpris: 325 kr, scenpass: 275 kr, barn och ungdom: 150 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)
Arrangör: Knivsta Riksteaterförening i samarbete med Visit Knivsta

bOKA BILJETT Länk till annan webbplats.


Kampsportlokalen

Gredelbykyrkans kör fyller 100 år. Historisk kavalkad med sång, musik, dramatik och bilder om kören i Gredelbykyrkan, i ett växande Knivsta.


Tid: 16.00
Biljettpris: Kostnadsfritt

Mayas bikupa surrar av spänning och glädje, de har precis avslutat sommarskörden och fått fint besök från Buzztropolis som berättar om det stora honungsspelet. Maya beger sig till honungsspelet med sin bästa vän Villy och de förvirrade myrorna Hasse och Lasse för att tävla. Snart möter hon sin ärkefiende Viola som ständigt försöker lura Maya. Fast besluten att vinna över Viola och säkra sommarskörden kämpar laget och tar sina första poäng. Under det sista momentet övertalar Viola sitt lag att fuska men de hamnar istället i fara. Maya och hennes vänner tar sig an det svåra och farliga uppdraget att rädda Viola och hennes lag.

Familjefilm är en anpassad filmupplevelse för dig med småbarn, där både den minsta och de lite större småbarnen kan följa med. Du kan ta med barnvagnen in i salongen och där inne är det lite ljusare än vanligt under filmen.

Tid: 10.00
Biljettpris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: Barntillåten

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Se den nyinspelade versionen av Roald Dahls klassiska bok Häxorna.

I slutet av 1967 bor en ung föräldralös pojke hos sin kärleksfulla mormor i den lilla staden Demopolis i Alabama. När pojken och hans mormor stöter på en glamorös men djävulsk häxa, tar de sin tillflykt till ett överdådigt hotell. Tyvärr anländer de samtidigt som Storhäxan som har samlat sina följeslagare från hela världen för att genomföra sina onda planer.

Tid: 10.00
Pris: 50 kr/vuxen
Filmens åldersgräns: från 11 år

Barnvagnsfilm är en anpassad filmupplevelse för dig och din bebis, med dämpat ljud och ljusare i salongen. Du får självklart ta med barnvagnen in i salongen. Joller är välkommet och här kan föräldralediga ses och uppleva en film med sina minsta.

Från vilken ålder gäller barnvagnsbio?
Barnvagnsfilm utgår från filmens åldersgränser. Vill du exempelvis ta med äldre barn på filmen beror det på filmens åldergräns.

 • Filmen är barntillåten eller från 7 år
  Bebisar upp till 2 år får följa med gratis på barnvagnsbio. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
 • Filmen är från 11 eller 15 år
  Bebisar upp till 1 år får följa med gratis på en film med 11 eller 15-årsgräns. För äldre barn gäller filmens ordinarie biljettpris och åldersgräns.
  Viktigt att tänka på är att ett barn som är under 11 år inte kan följa med på en filmvisning med 15-års åldersgräns även om målsman är med.

Boka biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kampsportlokalen

De tre banden Louise Lemón (dödsgospel), Lykantropi (70-talsdoftande rock) och Nekromant (doom metal) är först ut i en ny satsning på hårdare och mörkare musik i Knivsta, presenterad av grundaren av skivbolaget Despotz Records och Icons Creating Evil Art.

Information om biljettförsäljning kommer inom kort.

Tid: 19.00
Biljettpris: 300 kr