Logotyp

Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du låna sport- och idrottsutrustning helt gratis i 14 dagar. Fritidsbanken ligger i Knivsta Centrum för idrott och kultur och är nu öppet för inlämning av utrustning.

Bild

Inlämning av utrustning

Har du utrustning i gott begagnat skick som du inte längre behöver? Skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller kanske fotbollsskor som inte används längre? Strand - och badleksaker som inte längre används? Skänk utrustningen till Fritidsbanken.

Precis innanför huvudentrén vid Knivsta Centrum för idrott och kultur finns ett bord där du lämnar av utrustning. Det är möjligt att lämna utrustning under husets öppettider.

Se öppettider för Knivsta Centrum för idrott och kultur här

Har du utrustning men ingen möjlighet att lämna in den? Mejla i första hand fritidsbanksansvarig mathias.johansson@knivsta.se.

Det går också bra att ringa 018-34 69 27

När öppnar Fritidsbanken för utlåning?

Från och med 10 juni är Fritidsbanken öppet för utlåning.

Vi följer noggrant utvecklingen av coronaviruset och de restriktioner som finns och om det krävs kan ändringar komma att ske. Vi uppdaterar den här sidan löpande.

  • Öppettider för att låna utrustning är:

    Måndagar 13.30-15.45
    Tisdagar 14.15-16.30
    Fredagar 13.30-15.45 samt 19.45-21.45
    Söndagar 16.15-18.30

  • Öppettider för inlämning på CIK är måndag - söndag enligt husets öppettider.

Vi är precis i startgroparna med denna verksamhet men vår förhoppning är att kunna låna ut det mesta i sport- och fritidsutrsustningväg. Verksamheten bygger på att vi hjälps åt att samla in utrustning. Just nu önskar vi i första hand få in sommarsportsutrusning, till exempel olika rackets, inlines samt strand - och badleksaker.

Vi vill självklart inkludera personer med olika funktionsvariationer att kunna låna utrustning från oss.

Hör av dig till ansvarig för specifika frågor kring vad som finns att låna:

mathias.johansson@knivsta.se

Låna på fritidsbanken

Du får låna utrustningen i 14 dagar för att många ska få chansen att låna och prova vår utrustning. Om vi gör aktiviteter vid till exempel Särstabadet eller i ishallen på CIK så kan du låna utrustning på plats ett par timmar.

Vad behöver jag för att låna?

Du kommer behöva uppge namn och mobilnummer eller e-postadress när du lånar hos oss. Du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

Om du lämnar tillbaka dina lån för sent eller inte alls

Vi förväntar oss att du sköter återlämningstiden och om inte så förlorar du din möjlighet att låna i framtiden.

Om du lämnar tillbaka förstörd utrustning eller förlorat utrustning

Vi vill att du är försiktig med det du lånar. Om något händer eller går sönder vill vi att du meddelar oss.

Konceptet Fritidsbank finns i många kommuner runt om i Sverige. Vad som finns i fritidsbankens sortiment skiljer sig från ort till ort och beror på vad ”banken” har fått in, men det är allt från slalomutrustning och långfärdsskridskor till pulkor och fotbollar.

Idén är enkel. Har du sport- eller fritidsutrustning som inte passar eller blivit över, kan du lämna den till oss. Vi lånar ut den till någon som inte har möjlighet att köpa utrustning. Konceptet bidrar till ett mer hållbart samhälle på flera sätt.

Läs mer om konceptet Fritidsbank på Fritidsbanken.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Ansvarig för Fritidsbanken: Mathias Johansson. För frågor gällande inlämning, upphämtning av utrustning eller samarbeten - skicka ett mejl:

mathias.johansson@knivsta.se

Ring fritidsbanken på telefonnummer 018 -34 69 27

Bild