Vårprogrammet för CIK är här – kända namn och en bred repertoar med något för de flesta

Vet du att Emil Jensen, Mårten Andersson och Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical kommer till Knivsta under våren? CIK:s vårprogram bjuder på en bred repertoar där det finns något för de flesta.

 

För dig som gillar humor ges två hyllande föreställningar under våren: Mårten Cvetkovic av komikern Mårten Andersson och Mamma ljuger – Sanningen om din uppväxt av humorduon Jan Bylund och Mattias Lundberg.

 

Under trettondagen erbjuds en sprakande trettondagskonsert med Sinfonietta Viginti och solister, Från Metopolitan till Broadway. Blir du sugen på mer klassisk musik kan du kostnadsfritt ta med hela familjen till Planeterna – En musikalisk resa i rymden, en familjekonsert som framförs av Kungliga Akademiska kapellet tillsammans med damkören La Cappella.

 

Gillar du nostalgisk rock är CIK platsen du ska vara på! Svenska Rocklegender bjuder på en nostalgiresa till de gyllene åren 56–63, Cola, jeans och rock’n’roll reser tillbaka till femtiotalet i bilder, ord och toner och Elvis, Orbison & I! kör älskade hits.

 

I februari bjuder Trio X och Jojje Wadenius publiken på en inblick i Jojjes fantastiska karriär och samarbetet med Trio X genom åren. I Sverige är Jojje kanske mest känd för sina barnvisor – skivorna Goda’, Goda’ och musiken till Kalles Klätterträd.

 

Fem tillfällen under våren kan du med kreativa barn komma och delta i Bildverkstad, där varje tillfälle har ett eget tema och erbjuder både lättare och svårare uppdrag för de som deltar. Du med familj kan dessutom ta chansen att se familjemusikalen Den lilla Sjöjungfrun – The musical före alla andra! Den har premiär 1 mars i Stockholm men spelar publikrep i Knivsta redan 24 februari.

 

Tycker du om att odla kan du lära dig att Odla kallt, hur, varför och när – med Farbror Grön. Är du mer av en person som gillar körsång kan du sjunga med i Gimme ABBA – Sing-a-long eller njuta av Knivsta Voices konsert – en föreställning med flera intryck!

 

Vill du njuta av musik och ordtrolleri ska du inte missa Emil Jensen – Sånger och snack (som lyktor i mörkret). Tidigare under våren kan du också djupdyka i Kärlekens historia med Rickard Söderberg.

 

Är du matintresserad? Då kan du besöka Soppköket vid ett av vårens tillfällen. Under tre helt vanliga onsdagar förgylls kvällen med soppa, gott bröd och god musikunderhållning.

 

Våren bjuder också på nycirkus och förra årets succé Knivsta Nycirkusfestival gör comeback! Kom och ta del av en fullspäckad dag för hela familjen med prova på, uppvisningar, affischverkstad och föreställningarna Red hot Condition och SUHDE. Vill du ha ännu mer nycirkus så kom redan i januari och fascineras av Uppsala Ungdomscirkus magiska föreställning Spår av magi.

 

Sist men inte minst har vi ett internationellt dansgästspel i streetdansanda. The very last northern white rhino är skapad av koreografen Gaston Core och framförs av den makalösa dansaren Oulouy.

 

Välkommen till CIK under våren!