Vårens scenprogram på CIK

 

Nu presenterar vi vårens program som bjuder på en mängd spännande evenemang: biofilmer och föreställningar för hela familjen på våra familjelördagar, musikal för barn, klassiska konserter, teater, nycirkusfestival, filmklubb för 11-13-åringar, konstutställningar och mycket mer. Vi hoppas att det finns något för alla att njuta av och vi ser fram emot att välkomna er till CIK under våren.

 

Soppköket är tillbaka och först ut är Frida Braxell som har gjort sig känd för sina berättande och målande texter, direkt tagna ur vardagen. Eller varför inte njuta av tangoduon Belén Romano och Analía Rego –  deras repertoar “Från Taube till Piazzolla” speglar kärlek, passion och sorg som finns i tangomusiken. Allt det som Taube blev förälskad i under sina år i Argentina.

 

Under februari är Babblarna tillbaka med musikalen Bibbel Babbel Bubbel, en färgglad, bubblig, interaktiv och rolig föreställning med barnens stora favoriter Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk.

 

Riksteatern bjuder 17 februari på föreställningen Carmen med förhinder och den 5 mars är det dags för Kebaben på skäret med Özz Nûjen och Parwin Hoseinia.

 

I vår uppmärksammar CIK att Knivsta kommun fyller 20 år genom att bjuda in till föredrag av två spännande Knivstaprofiler. Först ut är nyinflyttade Knivstabon My Nordström som våren 2022 red världens tuffaste hästtävling – Gaucho Derby. I mars inviger vi en jubileumsutställning då årets Knivstabo 2019, Lennart Runnding, delar med sig av Knivstas historia med sitt stora bildarkiv.

 

Tidernas toner presenterar två fina konserter i vår. 17 mars bjuds det på Mozarts Klarinettkonsert i A-dur samt David Poppers Ungersk rapsodi och Camille Saint-Saens Svanen för solocello. Margareta Bengtson och Sinfonietta Viginti presenterar den 7 maj en vårbukett sånger av allt från Duke Ellington till Nils Lindberg. Dessutom, som alltid, kommer Viginti att bjuda på något alldeles extra ur den klassiska repertoaren.

 

I slutet av april rullar Jacke Sjödin in på CIK med sin SHOW SHOW. Med fyra sångare och fem musiker blir det en musikalisk resa med korta stopp vid opera, rock, country, gospel och inte minst 4-stämmig jazz.

 

En nyhet för säsongen är Filmklubben som vid fyra tillfällen i vår visar filmer på fredagskvällar på CIK. Den som är medlem i klubben har en garanterad plats på alla filmer som visas under terminen och har möjlighet att påverka filmutbudet i filmklubben i framtiden. Filmerna riktar sig till unga i åldern 11-13 år.

 

I maj kommer Knivsta Voices med körledare Kristina Gissler och gästande Jan Johansen som bjuder in dig till en färgsprakande kväll med sång och musik med en blandad repertoar av pop, rock och visor.

 

Den 15 april blir det nycirkusfestival för alla åldrar med magi, akrobatik, clowner, minglande gatuartister och prova på cirkus. Vi gästas av bland annat clownen Manne och Talangfinalisten Peter Åberg med sin nya föreställning Talanglös.

 

Detta och mycket mer hittar du i vårens program på CIK!

 

Mer information om datum och biljetter finns i evenemangskalendern